Одним із найніжніших і найшвидших у приготуванні десертів є "Пташине молоко". Зробити цей смачний торт у себе на кухні буде абсолютно не складно. Повітряне суфле в поєднанні з кремовою шоколадною глазур'ю просто танутимуть на ваших губах, і такою смакотою вам точно вдасться порадувати і кохану людину, і дитину, і гостей.
Рецепт домашнього торта "Пташине молоко"
Інгредієнти для коржа:
- молоко – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- желатин – 16 гр.
- сметана 20% — ½ л
- збиті вершки – 400 гр.
Інгредієнти для глазурі:
- какао – 5 ст. л.
- цукор – 5 ст. л.
- молоко – 5 ст. л.
- желатин – 8 гр.
- вода – 1 склянка
- Спочатку змішуємо в посуді желатин і молоко і прогріваємо їх на плиті. Не потрібно, щоб молоко закипіло. Доведіть до кипіння, зніміть з плити і охолодіть.
- Збиваємо сметану, цукор і вершки до об'ємної маси. Вливаємо в сметану суміш з желатином. Гарненько перемішуємо і виливаємо в скляний посуд. Ставимо торт в холодильник.
- Щоб приготувати глазур, потрібно змішати какао, желатин і цукор. Далі вливаємо в суху суміш молоко і воду і знову ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Залишаємо глазур охолонути на годину, щоб вона була кімнатної температури.
- Дістаємо з холодильника торт, поливаємо його шоколадною масою і знову ставимо в холодильник на ніч. Торт застигає 6-9 годин.
- Готовий торт "Пташине молоко" можна прикрасити вершками, шматочками фруктів, шоколадними пелюстками, тощо.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати найулюбленіший десерт багатьох з дитинства - домашній торт сметанник.