Today.ua

Торт “Пташине молоко“ без випічки: рецепт ніжного і швидкого десерту

Одним із найніжніших і найшвидших у приготуванні десертів є "Пташине молоко". Зробити цей смачний торт у себе на кухні буде абсолютно не складно. Повітряне суфле в поєднанні з кремовою шоколадною глазур'ю просто танутимуть на ваших губах, і такою смакотою вам точно вдасться порадувати і кохану людину, і дитину, і гостей.

Рецепт домашнього торта "Пташине молоко"

Інгредієнти для коржа:

Інгредієнти для глазурі:

  1. Спочатку змішуємо в посуді желатин і молоко і прогріваємо їх на плиті. Не потрібно, щоб молоко закипіло. Доведіть до кипіння, зніміть з плити і охолодіть.
  2. Збиваємо сметану, цукор і вершки до об'ємної маси. Вливаємо в сметану суміш з желатином. Гарненько перемішуємо і виливаємо в скляний посуд. Ставимо торт в холодильник.
  3. Щоб приготувати глазур, потрібно змішати какао, желатин і цукор. Далі вливаємо в суху суміш молоко і воду і знову ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Залишаємо глазур охолонути на годину, щоб вона була кімнатної температури.
  4. Дістаємо з холодильника торт, поливаємо його шоколадною масою і знову ставимо в холодильник на ніч. Торт застигає 6-9 годин.
  5. Готовий торт "Пташине молоко" можна прикрасити вершками, шматочками фруктів, шоколадними пелюстками, тощо.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати найулюбленіший десерт багатьох з дитинства - домашній торт сметанник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ