Торт "П'яна вишня" з густим кремом, шоколадними коржами і соковитими ягодами вишні є улюбленим десертом багатьох дітей і дорослих. Коржі можна просочити лікером або червоним вином, і тоді торт вийде соковитим і буде танути в роті. Скоро 8 березня, і якщо вам не хочеться провести півдня біля плити, радимо приготувати цей нескладний торт. Цей десерт не залишить гостей байдужими і ваші старання, як господині, будуть вшановані.
Рецепт торта "П'яна вишня"
Інгредієнти:
- Варена згущене молоко - 370 г
- Сметана 25% - 500 г
- Шоколад - 50 г
- Вино червоне напівсолодке - 150 мл
- Консервована, заморожена або свіжа вишня - 300 г
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 160 г
- Борошно - 150 г
- Какао - 30 гр.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 пак.
- Сіль - щіпка
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно залити вишню алкоголем і поставити її на ніч у холодильник добре просочитися.
- Яйця збийте з цукром і сіллю до однорідної густої маси. Додайте борошно, какао і розпушувач.
- Застеліть пергаментом форму для випічки, залийте туди тісто і випікайте корж до готовності при температурі 190 градусів.
- Бісквіт остудіть, акуратно зріжте верхівку, виріжте м'якоть.
- М'якоть подрібніть в крихту. Змішайте її з кремом.
- Для приготування крему знадобиться сметана і згущене молоко.
- Нижню частину коржа можна просочити рідиною, в якій настоювалась вишня.
- Викладаємо крем на нижній корж, зверху кладемо другий корж. Торт можна прикрасити шоколадною крихтою, рідким шоколадом і цілими вишнями.
- Поставте готовий торт на ніч у холодильник для остаточного просочення.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як в домашніх умовах приготувати смачний торт "Мурашник", улюблений з дитинства.