Багатьом з дитинства знайомий смачний торт "Мурашник". Приготувати цей десерт до чаю у себе на кухні можна з легкістю, причому допомогти вам у цьому можуть навіть діти. До рецепту торта входять найпростіші інгредієнти, а приготування не займає багато часу. Порадуйте себе і своїх рідних цією смакотою!
Рецепт домашнього торта "Мурашник"
Інгредієнти для коржа:
- маргарин - 250 г
- цукор - 0,5 склянки
- яйця - 2 шт.
- борошно - 450 г
- сода - на кінчику ножа
- сіль - щіпка
Інгредієнти для крему:
- молоко згущене - 1 банка
- масло вершкове - 200 г
- Починаємо готувати тісто. Для цього у мисці збиваємо яйця, додаємо до них маргарин, перетертий з цукром, і все разом ще раз добре збиваємо до однорідної маси.
- Змішуємо маргарин з цукром, збиті яйця, сіль і соду. Продовжуємо збивати.
- Беремо борошно і поступово вводимо його у тісто. Потроху перемішуємо до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.
- Ставимо тісто в холодильник на 1 годину.
- Охолоджене тісто пропускаємо через м'ясорубку або тремо на крупній тертці.
- Випікаємо корж на деку з пергаментом близько 20 хвилин при температурі 150 градусів.
- Готуємо крем. Розм'якшуємо вершкове масло, змішуємо його зі згущеним молоком і збиваємо до однорідної маси.
- Дістаємо корж з духовки і ставимо остигати. Після цього ламаємо тісто на дрібні шматочки, змішуємо їх з кремом і викладаємо на тарілку у формі мурашника.
- Ставимо наш "Мурашник" в холодильник на 30 хвилин. Прикрасити готовий торт можна кокосовою стружкою або тертим шоколадом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати домашній торт "Пташине молоко" без випічки.