Приготування десертів - справа не з простих, тому господині не надто охоче беруться за це, надаючи перевагу магазинним тортам та тістечкам. Однак ми не можемо бути на 100% впевненими в якості інгредієнтів, які використовуються для приготування таких продуктів, тому пропонуємо все ж спробувати приготувати смачний десерт самостійно. Якщо ви сумніваєтесь в своїх силах, почніть з простого - торту без випічки. Рецепт торту "Капучіно" надзвичайно простий, а результат неодмінно порадує вас і всю вашу родину.
Для приготування десерту знадобляться наступні інгредієнти:
- сметана середньої або високої жирності - 600 г;
- цукрова пудра - 120 г;
- шоколадне печиво - 300 г;
- капучіно - 5 пакетиків;
- желатин швидкодіючий - 20 г;
- дистильована вода - 200 мл.
Спочатку треба закип'ятити дистильовану воду. Розведіть в ній 5 пакетиків капучіно та дайте охолонути.
В цей час треба збити сметану з цукровою пудрою.
Швидкодіючий желатин розведіть у каві та підігрійте суміш приблизно до 35-40 градусів.
Додайте в масу сметану з цукровою пудрою та перемішайте все.
Візьміть форму або велике глибоке блюдо, застеліть дно і стінки харчовою плівкою.
Викладіть печиво, вилийте на нього солодку суміш, а зверху знову розподіліть печиво. Поставьте заготовку на кілька годин в холодильник, щоб маса повністю застигла.
Дістаньте десерт з форми та зніміть харчову плівку.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати шоколадний торт “Ласунка” без випічки.