Today.ua

ТОП-5 порід собак з найскладнішим характером

Не всі породи собак навіть при правильному догляді і любові господарів відповідають їм взаємністю і стають вірними друзями. У деяких тварин настільки поганий характер, що впоратися з ними не допоможе навіть дресирування, і всі зусилля люблячих господарів виявляються марними. У результаті, людина перестає займатися вихованням свого собаки і починає їй у всьому догоджати. Тому краще заздалегідь знати, вихованець з яким характером вам попадеться, щоб бути готовими до будь-яких сюрпризів.

Тибетський мастиф - ця порода, у представників якої рідко буває гарний настрій. Вони схильні до агресії і в процесі виховання і дорослішання їх господарям доводиться багато натерпітися. Головне, що немає ніякої гарантії, що якщо пес послухався вас одного разу, то це повториться ще раз. Мастифи дуже непередбачувані в цьому плані. При цьому, ця порода собак вважається найдорожчою в світі.

Чау-Чау на перший погляд дуже лагідні та грайливі собаки, проте впоратися з ними деколи буває складно. Вони відкрито показують свій поганий характер. Якщо собаці щось не подобається, вона одразу огризається і навіть може вкусити. Тому палець в рот Чау-Чау краще не класти, навіть якщо вам здається, що собака в хорошому грайливому настрої.


Неаполітанський мастиф - це досить лінива порода собак. З ними потрібно бути суворими, але в той же час обережними. Ці пси сильні і можуть активно чинити опір. Але приручити навіть такого кепського вихованця цілком можливо. Їх господар повинен мати такий же твердий і сильний характер, щоб собака відчувала його авторитет. Занадто м'який підхід цій породі не підходить.

Самоїдська собака також може похвалитися складним характером. Мало того, що вони примхливі у догляді, так ще і перебірливі в їжі. Самоїди можуть багато гавкати, і не завжди по справі. Цуценята цієї породи дуже галасливі і надокучливі. Тому якщо вам потрібна тиха і спокійна собака, зверніть увагу на інші породи. Ці собаки також вимагають багато уваги до себе і їм постійно потрібно придумувати фізичні навантаження.Американський бандог - це агресивна порода собак. У молодому віці вони повністю ігнорують своїх господарів, але стаючи старшими, стають більш поступливими. Враховуйте це при виборі породи. Дресируванням цих собак необхідно займатися щодня, причому з народження. Заводити дорослого бандога дуже небезпечно, адже невідомо, хто і як з ним займався.

Раніше повідомлялося, які породи собак вважаються найкращими поводирями для людей з обмеженими можливостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ