Today.ua

ТОП-5 порід собак, які не викликають алергію

Багато людей через алергію на шерсть не можуть дозволити собі завести домашню тварину. Проте, мрія про чотирилапого улюбленця може здійсниться, адже серед всіх порід собак існують і ті, які зовсім не викликають алергію. Ми підібрали для вас ТОП-5 гіпоалергенних порід, які ідеально підходять для життя у квартирі, і до того ж не линяють.

Цвергшнауцер

Ці хитромудрі сторожові пси дуже активні і грайливі. Вони добре ладнають з дітьми, віддані своїй родині і легко піддаються дресируванню. Цвергшнауцери мають досить довгу шерсть, однак, вона не викликає алергію.

Пудель

Пуделі одні з найбільш гіпоалергенних порід, що перевірено роками. Ці собаки мають досить високий інтелект і легко піддаються дресируванню. Вони люблять плавати, грати з дітьми, їх товариськість підкуповує незнайомців. Вичісувати пуделів необхідно 2-3 рази в тиждень. У них часто сльозяться очі, тому кілька разів в день їх потрібно протирати серветкою. Дресируванням пуделів слід займатися обов'язково.

Мальтійська болонка

Шерсть цих милих песиків має антиалергенний ефект. Ласкава, інтелігентна і рухлива мальтійська болонка воліє проводити максимум часу зі своєю сім'єю. Ця порода собак дуже ніжна, чуттєва і ласкава. Прекрасна шерсть цих тварин вимагає особливого догляду. Їм роблять укладки, зачіски і саме завдяки своїй білосніжній шевелюрі мальтійські болонки стають переможцями різноманітних виставок.

Шотландський тер'єр

Ця порода собак відрізняється своєю витривалістю. Їх густа, стійка до атмосферних впливів шерсть допомагала їм завжди бути хорошими мисливцями. Зараз шотландці проводять багато часу в теплі і сухості, під крилом у своїх господарів. Їх можна гладити скільки завгодно. Ці собаки люблять ласку, а їх шерсть не викликає алергії.

Вест хайленд тер'єр

Ця маленька собачка дуже грайлива і витривала. Своєю життєрадісністю вона заряджає всіх навколо. На вигляд їх білосніжна шерсть здається м'якою і шовковистою, але насправді вона досить тверда. Ця порода тер'єрів гіпоалергенна. Доглядати за їх вовною необхідно постійно. Часті розчісування, вищипування тонких волосків...Все це можна робити як вдома, так і в собачих салонах. Купати собаку варто не частіше 3-4 разів на рік, а лапи мити після кожної прогулянки.

Раніше повідомлялося, які породи собак вважаються найдорожчими у світі і коштують цілий статок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ