Today.ua

ТОП-5 порід собак для активних господарів

Характер собак багато в чому визначає їх подальше життя з господарями. Адже активним і життєрадісним людям потрібен такий самий домашній вихованець, який буде підтримувати їх образ життя. Не всі собаки люблять активний спорт, рухливі ігри на свіжому повітрі і довгі забіги. Однак, якщо ви самі не можете довго сидіти на місці, вам слід звернути особливу увагу на витривалі і активні породи собак.

Хаскі

Ця порода собак дуже витривала. Хаскі здатні цілий день тягнути сани по снігу, проходячи не менше 10 тисяч кроків. Тварини можуть долати великі відстані в дуже швидкому темпі. Вигулювати цих собак краще за все на повідку, незважаючи на те, що хаскі – волелюбні пси. На прогулянці ви просто можете не встигнути за своїм вихованцем, так як вони досить швидкі. Зате для пробіжки ця порода ідеальний друг.

Аляскінський маламут

Цей великий пес здатний багато часу проводити зі своїм господарем не тільки лежачи на дивані, але і бігаючи у дворі. Маламути потребують постійної турботи і вимагають до себе великої уваги. Кожен день з ним необхідно робити спеціальні вправи і займатися дресируванням.

Бордер-коллі

Собаки цієї породи дуже віддані своїм господарям. Бордер-коллі енергійні, активні, але при цьому стримані. Цим собакам постійно потрібно чимось займатися, щоб ніколи було нудьгувати. Вони люблять спорт і активні ігри. З таким псом можна тренуватися хоч кожен день. Це буде відмінний мотиватор і натхненник для вас.

Австралійська вівчарка

Разом з вівчаркою ви будете завжди залишатися в тонусі. Ці собаки часто перемагають у спортивних змаганнях і по своїй натурі люблять змагатися. Вони відрізняються цілеспрямованістю і витривалістю. Для людей, які не звикли сидіти на одному місці, це ідеальна порода.

Далматинець

Це одна з найактивніших порід собак, які знайдуть спільну мову і з дорослими, і з дітьми. Фізичні навантаження далматинцям показані щодня. І вони з радістю будуть допомагати своїм господарям не нудьгувати і вести активний спосіб життя. Це природжений непосида, який покликаний веселити і заряджати оточуючих своїм позитивом. Зі своїм власником представники цієї породи готова вирушити хоч на край світу.

Раніше повідомлялося, які ТОП-3 порід собак підходять найбільше для літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ