Today.ua

ТОП-5 найпопулярніших порід кішок, які з'явилися нещодавно

Серед котів все більшу популярність набирають породи, про які ще кілька років тому ніхто не чув. Але вони полюбилися людям завдяки своєму унікальному зовнішньому вигляду і особливостям характеру. Виведені ці породи були штучним шляхом, у зв'язку з чим тварини мають певні генетичні особливості.

Лікой

У кішок цієї породи навколо очей і носа утворені залисини, що робить їх схожими на перевертнів. Порода була виведена штучним шляхом на початку 2000-х років. Серед особливостей лікоєв - відсутність підшерстка. Коли тварина линяє, то стає практично лисою.

Пантеретта

Ці коти схожі на справжніх пантер. Порода була виведена в результаті схрещування чорних бенгальських котів, мейн-кунів, піксі-бобів та амурських леопардових котів. Тварини цієї породи мають атлетичну статуру і гладеньку чорну шерсть. Зовнішній вигляд їх досить грізний і серйозний, проте вони набагато добріші, ніж здається на перший погляд.

Каракет

Перші представники цієї породи з'явилися в стінах Московського зоопарку. Звичайна кішка одного разу випадково забрела у вольєр до каракалу і через деякий час народила незвичайних кошенят. Порода ще до кінця не сформована. Кошенята, які з'являються на світ, мають ряд генетичних особливостей. Зокрема, продовжувати рід здатні тільки самки, самці є безплідними.

Бенгал F1

Перші представники цієї породи з'явилися на світ у 2015 році. Це гібрид далекосхідного лісового кота і бенгальської кішки. За розмірами ці тварини досить великі - до 1,5 м в довжину і вагою близько 18 кг Самці можуть бути ще більшими. Як і у каракетов, розмножуватися в цьому поколінні можуть тільки самки.

Левкой

Зовні ці коти виглядають як висловухі сфінкси. За характером вони доброзичливі, терплячі, невибагливі у догляді. Однак, враховуючи те, що представники цієї породи не мають шерсті, їх потрібно берегти від протягів і тепло одягати в зимовий час.

Раніше повідомлялося, які породи котів вміють дружити з собаками і можуть жити з ними під одним дахом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ