Today.ua

ТОП-5 найкращих порід кішок для дітей

Багато батьків погоджуються на вмовляння дітей і купують їм домашніх тварин. Однак, варто знати про те, які кішки або собаки підходять для життя з дитиною. Є породи, які за своєю природою неагресивні, терплячі і грайливі, і не тільки дитині було цікаво з пухнастиком, але і тварина з радістю проводитиме час із вашим чадом.

Представляємо до вашої уваги ТОП-5 порід котів, які вважаються найкращими для сімей з дітьми.

Бурманська кішка

Ця порода кішок стане відмінною нянькою для дитини. Бурмандская кішка розумна і доброзичлива. Вона не дуже грайлива, але ласкава і терпляча, що важливо при спілкуванні з дітьми. Кішка цієї породи дуже віддана людині, на відміну від багатьох інших котів. Вона ніжна і цікава, цілеспрямована і граціозна. Бурма, якщо вона в настрої, буде ганятися за іграшками і "працювати" на публіку. З нею нудно точно не буде.

Орієнтальна кішка

Коти цієї породи шалено енергійні. Вони готові цілими днями грати в ігри і розважати господарів. Орієнтали не переносять самотність, тому для сімей з дітьми це ідеальні компаньйони. Якщо у вас гіперактивна дитина, бурма зможе з легкістю заспокоїти її, гармонізувати емоції, а закритих дітей ці кішки навпаки спровокують на відкритість та розкутість. Орієнтали добре піддаються дресируванню, що теж важливо.

Екзоти

Екзоти, без перебільшення, дуже ласкаві тварини, які прив'язуються до господаря і його сім'ї. Коти цієї породи підійдуть тільки спокійним дітям. Шуму і зайвої метушні вони не переносять, тому з гіперактивною дитиною экзоту в одній квартирі буде ужитися непросто.

Російська блакитна кішка

Ця аристократична порода при всій своїй граціозності досить грайлива і терпляча. Блакитна кішка вміє любити, і якщо до неї ставитися з повагою, тоді вона задарує вас ласкою, теплом і ніжністю. Для дитини така кішка стане найкращим другом. З іншими домашніми вихованцями представники цієї породи котів також відмінно ладнають. Вони знімають зайвий стрес, тому рекомендуються не тільки для життя з дітьми, але і з людьми.

Канадський сфінкс

Коти цієї породи теж підійдуть для дитини, але вже старшого віку. Догляд за цією безшерстною породою вимагає певних знань. Крім того, сфінкси люблять бути в центрі уваги, і якщо всю увагу буде переключено на дитину, вона їй цього не пробачить. За темпераментом ці коти досить пустотливі і навіть у зрілому віці ведуть себе як діти.

Раніше повідомлялося, які породи кішок принесуть удачу і щастя в особистому житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ