Легка вечеря — мрія людей, які після роботи на всіх парах мчать додому. І завжди хочеться приготувати швидше. Пропонуємо вашій увазі топ-5 рецептів страв, які можна зробити максимум за півгодини. Головне, готуйте з любов'ю, адже зі стравами, приготованими власноруч, ви передаєте своє тепло і гарний настрій своїм близьким!
Відразу зазначимо, що для швидкого приготування вечері краще всього вибирати рецепти, для яких потрібно не більше трьох-чотирьох основних інгредієнтів, що дозволить скоротити час чищення і підготовки продуктів.
Паста з тунцем, кукурудзою та вершками
Інгредієнти:
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. нарізаного часнику
- 2 ст. л. білої цибулі, нарізаної
- 1 банка тунця шматочками у власному соку
- 1 чашка консервованої кукурудзи
- 1/2 чашки вершків
- сіль, перець
- 2 1/2 чашки пасти фузіллі
- сир пармезан – для подачі
- рубана петрушка – для гарніру
Приготування: нагрійте масло і оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник, цибулю і тунець протягом 3 хвилин. Додайте кукурудзу і вершки; добре перемішайте і готуйте 1-2 хвилини. Приправте за смаком сіллю і перцем. Залийте соусом приготовлену пасту безпосередньо перед подачею на стіл. Зверху покладіть сир і прикрасьте зеленню петрушки.
Лечо з яйцем по-угорськи
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 цибуля ріпчаста
- 2 солодких червоних перцю
- 2 солодких білих перцю
- 3 помідора
- оливкова олія – за смаком
- зелень – за смаком
- сіль – за смаком
Приготування: цибулю ріжемо кільцями, розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю. Потім додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.
Смажена риба в горіховій паніровці
Інгредієнти:
- 750 р риби (тріски, хека)
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 50 г очищених волоських горіхів
- 50 р панірувальних сухарів
- сіль, перець
Приготування: наріжте рибу порціонними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні. Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі. В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Умочіть рибу в кляр, паніровку і обсмажуйте протягом чотирьох хвилин з кожного боку. Викладіть рибу на тарілку. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.
Смажений рис зі свининою
Інгредієнти:
- рослинна олія – 2 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- соєвий соус – 2 ст. л. 1/4 ч. л.
- рубаний часник – 1 зубчик
- очищений тертий імбир – 1 ч. л.
- нарізаний зелений лук – 1 пучок
- нарізана тонкими смужками свинина – 225 г
- нарізана тонкими смужками морква – 2 шт
- заморожений зелений горошок – 1/2 склянки
- варений рис – 2 склянки
- рисовий оцет – 2 ст. л.
Приготування: у сковороді нагріти столову ложку олії на сильному вогні. У невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу. Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини, потім скласти в рулет з допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см. Влити ще столову ложку масла в сковороду. Додати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі. Готувати, постійно помішуючи, до появи аромату, протягом 30 секунд. Додати свинину і смажити, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, поки воно не приготується. Додати моркву, горох і рис і перемішати. Додати приготоване яйце, 2 столові ложки соєвого соусу, оцет і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. При необхідності влити трохи води. Посипати блюдо рубаним зеленим цибулею і подавати.
Шніцель з курячого філе
Інгредієнти:
- 4 філе курячої грудки
- 75 мл вершків 18-22%
- 2 яйця
- 100 г панірувальних сухарів
- 15 г кукурудзяного крохмалю чи борошна
- 1 ч. л. сушених італійських трав
- сіль, мелений перець – за смаком
- рослинне масло – для смаження
- топлене вершкове масло – за бажанням
Приготування: з грудок зрізаємо зайвий жир і прожилки. Кожне куряче філе покласти між двома шарами харчової плівки і акуратно, але ретельно відбиваємо. З допомогою віночка змішуємо разом вершки і яйця до однорідності. Всі сухі інгредієнти добре перемішуємо в окремій посуді. Щоб занурювати філе в підготовлені суміші, нам знадобляться неглибокі ємності. В одну заливаємо вершково-яєчну суміш, в іншу – висипаємо паніровку, рівномірно розподіляючи. У сковороді розігріваємо два види масла. Кожне філе занурюємо в вершкову суміш, а потім ретельно обвалюємо в борошняній. Кладемо на сковороду і смажимо до апетитного золотистого кольору з кожної сторони. Цей процес займе близько 5 хвилин. Головне-не пересушити грудку. Готові шніцелі викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте разом з рисом, тушкованими овочами, картоплею або салатом. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню.
І приємного апетиту!
Раніше Today.ua розповів про рецепти традиційних новорічних салатів.