Today.ua

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Легка вечеря — мрія людей, які після роботи на всіх парах мчать додому. І завжди хочеться приготувати швидше. Пропонуємо вашій увазі топ-5 рецептів страв, які можна зробити максимум за півгодини. Головне, готуйте з любов'ю, адже зі стравами, приготованими власноруч, ви передаєте своє тепло і гарний настрій своїм близьким!

Відразу зазначимо, що для швидкого приготування вечері краще всього вибирати рецепти, для яких потрібно не більше трьох-чотирьох основних інгредієнтів, що дозволить скоротити час чищення і підготовки продуктів.

Паста з тунцем, кукурудзою та вершками

Інгредієнти:

Приготування: нагрійте масло і оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник, цибулю і тунець протягом 3 хвилин. Додайте кукурудзу і вершки; добре перемішайте і готуйте 1-2 хвилини. Приправте за смаком сіллю і перцем. Залийте соусом приготовлену пасту безпосередньо перед подачею на стіл. Зверху покладіть сир і прикрасьте зеленню петрушки.

Лечо з яйцем по-угорськи

Інгредієнти:

Приготування: цибулю ріжемо кільцями, розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю. Потім додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Смажена риба в горіховій паніровці

Інгредієнти:

Приготування: наріжте рибу порціонними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні. Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі. В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Умочіть рибу в кляр, паніровку і обсмажуйте протягом чотирьох хвилин з кожного боку. Викладіть рибу на тарілку. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Смажений рис зі свининою

Інгредієнти:

Приготування: у сковороді нагріти столову ложку олії на сильному вогні. У невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу. Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини, потім скласти в рулет з допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см. Влити ще столову ложку масла в сковороду. Додати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі. Готувати, постійно помішуючи, до появи аромату, протягом 30 секунд. Додати свинину і смажити, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, поки воно не приготується. Додати моркву, горох і рис і перемішати. Додати приготоване яйце, 2 столові ложки соєвого соусу, оцет і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. При необхідності влити трохи води. Посипати блюдо рубаним зеленим цибулею і подавати.

Шніцель з курячого філе

Інгредієнти:

Приготування: з грудок зрізаємо зайвий жир і прожилки. Кожне куряче філе покласти між двома шарами харчової плівки і акуратно, але ретельно відбиваємо. З допомогою віночка змішуємо разом вершки і яйця до однорідності. Всі сухі інгредієнти добре перемішуємо в окремій посуді. Щоб занурювати філе в підготовлені суміші, нам знадобляться неглибокі ємності. В одну заливаємо вершково-яєчну суміш, в іншу – висипаємо паніровку, рівномірно розподіляючи. У сковороді розігріваємо два види масла. Кожне філе занурюємо в вершкову суміш, а потім ретельно обвалюємо в борошняній. Кладемо на сковороду і смажимо до апетитного золотистого кольору з кожної сторони. Цей процес займе близько 5 хвилин. Головне-не пересушити грудку. Готові шніцелі викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте разом з рисом, тушкованими овочами, картоплею або салатом. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню.

І приємного апетиту!

Раніше Today.ua розповів про рецепти традиційних новорічних салатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ