ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері - today.ua

Легка вечеря — мрія людей, які після роботи на всіх парах мчать додому. І завжди хочеться приготувати швидше. Пропонуємо вашій увазі топ-5 рецептів страв, які можна зробити максимум за півгодини. Головне, готуйте з любов'ю, адже зі стравами, приготованими власноруч, ви передаєте своє тепло і гарний настрій своїм близьким!

Відразу зазначимо, що для швидкого приготування вечері краще всього вибирати рецепти, для яких потрібно не більше трьох-чотирьох основних інгредієнтів, що дозволить скоротити час чищення і підготовки продуктів.

Паста з тунцем, кукурудзою та вершками

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Інгредієнти:


  • 1 ст. л. вершкового масла

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • 1 ст. л. нарізаного часнику

  • 2 ст. л. білої цибулі, нарізаної

  • 1 банка тунця шматочками у власному соку

  • 1 чашка консервованої кукурудзи

  • 1/2 чашки вершків

  • сіль, перець

  • 2 1/2 чашки пасти фузіллі

  • сир пармезан – для подачі

  • рубана петрушка – для гарніру
Приготування: нагрійте масло і оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник, цибулю і тунець протягом 3 хвилин. Додайте кукурудзу і вершки; добре перемішайте і готуйте 1-2 хвилини. Приправте за смаком сіллю і перцем. Залийте соусом приготовлену пасту безпосередньо перед подачею на стіл. Зверху покладіть сир і прикрасьте зеленню петрушки.

Лечо з яйцем по-угорськи

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Інгредієнти:


  • 4 яйця

  • 1 цибуля ріпчаста

  • 2 солодких червоних перцю

  • 2 солодких білих перцю

  • 3 помідора

  • оливкова олія – за смаком

  • зелень – за смаком

  • сіль – за смаком
Приготування: цибулю ріжемо кільцями, розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю. Потім додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Смажена риба в горіховій паніровці

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Інгредієнти:


  • 750 р риби (тріски, хека)

  • 2 яйця

  • 100 г борошна

  • 4 ст. л. соняшникової олії

  • 50 г очищених волоських горіхів

  • 50 р панірувальних сухарів

  • сіль, перець
Приготування: наріжте рибу порціонними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні. Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі. В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Умочіть рибу в кляр, паніровку і обсмажуйте протягом чотирьох хвилин з кожного боку. Викладіть рибу на тарілку. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Смажений рис зі свининою

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Інгредієнти:


  • рослинна олія – 2 ст. л.

  • яйця – 2 шт.

  • соєвий соус – 2 ст. л. 1/4 ч. л.

  • рубаний часник – 1 зубчик

  • очищений тертий імбир – 1 ч. л.

  • нарізаний зелений лук – 1 пучок

  • нарізана тонкими смужками свинина – 225 г

  • нарізана тонкими смужками морква – 2 шт

  • заморожений зелений горошок – 1/2 склянки

  • варений рис – 2 склянки

  • рисовий оцет – 2 ст. л.
Приготування: у сковороді нагріти столову ложку олії на сильному вогні. У невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу. Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини, потім скласти в рулет з допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см. Влити ще столову ложку масла в сковороду. Додати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі. Готувати, постійно помішуючи, до появи аромату, протягом 30 секунд. Додати свинину і смажити, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, поки воно не приготується. Додати моркву, горох і рис і перемішати. Додати приготоване яйце, 2 столові ложки соєвого соусу, оцет і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. При необхідності влити трохи води. Посипати блюдо рубаним зеленим цибулею і подавати.

Шніцель з курячого філе

ТОП-5 легких рецептів смачної вечері

Інгредієнти:


  • 4 філе курячої грудки

  • 75 мл вершків 18-22%

  • 2 яйця

  • 100 г панірувальних сухарів

  • 15 г кукурудзяного крохмалю чи борошна

  • 1 ч. л. сушених італійських трав

  • сіль, мелений перець – за смаком

  • рослинне масло – для смаження

  • топлене вершкове масло – за бажанням
Приготування: з грудок зрізаємо зайвий жир і прожилки. Кожне куряче філе покласти між двома шарами харчової плівки і акуратно, але ретельно відбиваємо. З допомогою віночка змішуємо разом вершки і яйця до однорідності. Всі сухі інгредієнти добре перемішуємо в окремій посуді. Щоб занурювати філе в підготовлені суміші, нам знадобляться неглибокі ємності. В одну заливаємо вершково-яєчну суміш, в іншу – висипаємо паніровку, рівномірно розподіляючи. У сковороді розігріваємо два види масла. Кожне філе занурюємо в вершкову суміш, а потім ретельно обвалюємо в борошняній. Кладемо на сковороду і смажимо до апетитного золотистого кольору з кожної сторони. Цей процес займе близько 5 хвилин. Головне-не пересушити грудку. Готові шніцелі викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте разом з рисом, тушкованими овочами, картоплею або салатом. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню.

І приємного апетиту!

Раніше Today.ua розповів про рецепти традиційних новорічних салатів.

Україну накриють дощі з грозами і 30-градусна спека: синоптики розповіли про погоду на початок тижня
Погода в Україні в найближчі кілька днів буде досить мінливою. Якщо на заході і в центрі країни стовпчики термометрів опустяться до +20... +22 і дощі ...
Пора закінчувати з карантином: учені дали свій прогноз щодо завершення епідемії коронавірусу
В Україні пора закінчувати з карантином і повертатись до нормального життя. Учені-математики спрогнозували ймовірні сценарії, як усе відбуватиметься, ...
Київські школярі записали скандальне відео про ненавись до кримських татар: у Мережі опубліковано вибачення
В одній з київських шкіл розгорівся скандал після здачі ЗНО з історії. Випускники столичної школи №90 опублікували в Мережі відео, на якому ображали к...
Зеленський пропонує “долар по 30“: яким буде курс валют в Україні в найближчому майбутньому
Президент Володимир Зеленський заявив про ймовірність підвищення курсу валют в Україні до 30 гривень за долар. Саме такий курс закладено в національно...
Українців можуть позбавити заслужених пенсій: названо головний мінус накопичувальної пенсійної системи
Накопичувальна пенсійна система, яку планують запустити в Україні з 2021 року, має істотний недолік. Перераховані українцями в накопичувальні пенсійні...