Today.ua

ТОП-5 гігантських порід собак з поступливим характером

Породи собак гігантських розмірів лякають деяких людей своєю грізністю. Однак, не завжди варто боятися таких собак. Великий - не означає злий. Такі породи легко піддаються дресируванню і дуже часто мають досить поступливий характер. Представляємо до вашої уваги ТОП-5 найбільших порід собак, які проявляють по відношенню до своїх господарів найкращі свої якості.

Тибетський мастиф

Ріст цієї гігантської породи може досягати до 75 см, а важать ці пси до 60 кг. Мастифи - розумна та вірна собака, яка добре піддається дресируванню. Вони люблять повільно прогулюватися по території, проводити багато часу з господарями і будуть охороняти їх від будь-якої небезпеки. З таким товаришем не страшно відправитися на зустріч будь-якій небезпеці.

Угорська вівчарка

Представники цієї породи можуть виростати до 80 см і важити до 63 кг. Їх особливістю є густа шерсть, що нагадує дреди. Вони з'являються з народження і можуть виростати довжиною до 25 см. Угорські вівчарки дуже прив'язуються до сім'ї, і з них виходять найвірніші друзі і охоронці. Ці собаки фізично дуже сильні, мають розвинені м'язи. Незважаючи на свій грізний вигляд, це дуже спокійні і врівноважені тварини.

Сенбернар

Вага дорослого сенбернара може досягати 90 кг, а зріст до 90 см. За характером це дуже спокійний, розумний і відданий пес. Його часто використовують для роботи в якості рятувальників. Порода досить активна, тому сенбернар підійде для людей, які проживають у приватних будинках. Незважаючи на свої значні розміри, потреби сенбернара в їжі і фізичних навантаженнях вельми скромні. Він не їсть більше, ніж інші собаки, і гуляти з ним більше, ніж з іншими, теж не потрібно.

Англійський мастиф

Собаки цієї породи можуть виростати до 85-95 см. У вазі вони деколи сягають до 100 кг. Незважаючи на свій значний розмір, англійський мастиф володіє добрим і поступливим характером. Іноді він може гавкати, але не голосно. До чужих людей ця порода відноситься дуже терпимо і привітно. Дресируванню собака піддається, але не так швидко, як інші пси. Якщо команда здасться собаці нудною, змусити її виконувати буде практично нереально.

Німецький дог

Вага породи німецький дог може досягати до 90 кг, а виростають вони до 80 см. Незважаючи на свої немаленькі розміри, порода виглядає підтягнутою і спортивною. У цих собак грайливий і веселий норов, вони обожнюють проводити час, граючи з господарями, відрізняються слухняністю і погано переносять самотність.

Раніше повідомлялося, які породи собак обожнюють сніг і не бояться низьких температур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ