Today.ua

ТОП-3 порід собак, які не мають шерсті

Серед собак, як і серед котів, є тварини з короткою шерстю, або повністю лисі, які не линяють і вважаються гіпоалергенними. Цих екзотичних істот не треба вичісувати і їх шкіра не має такого сильного запаху, як у пухнастих собак. Проте, все ж існують певні особливості догляду за такими породами. Їх не можна довго залишати на сонці, в холодну погоду їм потрібен теплий одяг, а ще їх шкіру періодично необхідно обробляти зволожуючими засобами. Ми представляємо до вашої уваги перелік порід собак, які від природи лисі.

Китайська чубата собака

Ця порода — одна з найпопулярніших лисих собак у світі. Їх майбутніх власників приваблює не тільки незвичайна зовнішність, але і своєрідний темперамент. Чубаті - довірливі, ласкаві і дуже віддані своєму господареві. Незнайомих людей китайська чубата побоюється, ставиться до них насторожено і з недовірою.

Догляд за представниками цієї породи обов'язково включає очищення, пом'якшення і захист їх шкіри. Мити собачку чистою, теплою водою можна хоч кожен день. При цьому від частого використання шампуню і гелю для душу краще відмовитися, адже вони сильно сушать шкіру, провокують її лущення і роздратування. Також не забувайте регулярно змащувати шкіру свого улюбленого вихованця дитячим кремом.

Ксолоітцкуінтлі

Це одна з найдавніших порід собак, яка розвивалася без втручання людини. У давні часи люди були переконані в тому, що ці собаки здатні захистити будинок від злих духів. Іноді здається, що вихованці дуже прив'язані до людини, і можуть навіть бути нав'язливими. Тим не менш, це така їх особливість. Тому дуже важливо приділяти тварині достатньо уваги, інакше вона буде сумувати й тужити. Для догляду за лисою шкірою Ксолоітцкуінтлі варто використовувати мигдальне масло, наносячи його рівномірно по всьому тілу собаки.

Американський голий тер'єр

Собаки цієї породи великі непосиди, тому їх енергію дуже важливо спрямовувати в правильне русло. Навчаються голі тер'єри досить легко, але краще це робити під контролем професіонала. Вони часто забруднюються, тому купати собак варто мінімум раз у тиждень. Для миття використовують м'які шампуні, а після протирають шкіру спеціальними зволожуючими лосьйонами. Важливо протирати собаку насухо. Також вихованці потребують періодичних епіляцій.

Раніше Today.ua назвав ТОП-5 найграйливіших порід собак у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ