Today.ua

ТОП-3 порід собак для людей похилого віку

Людям похилого віку, коли їхні діти вже мають власні родини та приїжджають до них разом з онуками не так часто, як хотілось би, інколи буває досить самотньо. Саме тому завести домашнього улюбленця - чудова думка в таких ситуаціях. Це може бути кіт, папуга, пацюк і т.д. Але ми рекомендуємо звернути увагу на собак, адже тоді ваше життя наповниться не тільки любов'ю від тварини, а і регулярними прогулянками на свіжому повітрі, що піде на користь здоров'ю літньої людини.

Обираючи собаку для людини похилого віку, слід звертати увагу на її габарити та рівень активності. Надто енергійні породи краще не обирати, адже людина у віці може просто з нею не впоратись.

Що ж стосується розмірів собаки, ми рекомендуємо середні габарити. Надто дрібні тварини часто бувають дуже метушними та гучними.

Англійський і американський кокер-спанієль

У своєму "вовняному вбранні" ці собаки виглядають дуже елегантно, але мисливське походження все ж дає про себе знати. Кокер-спанієлі зараховані до групи собак-компаньйонів, вони можуть поводитись як справжні мисливці, чуйно винюхуючи слід в траві або невідривно стежачи за міськими голубами. Любителі цієї породи описують спанієлів як дуже ласкавих і вірних, грайливих і цікавих, але при цьому досить обережних з незнайомцями. Вони люблять довгі прогулянки, тож сумувати господарям спанієлів точно не доведеться.

Вельш-корги-пемброк

Корги вважаються ідеальною породою для літньої пані завдяки смакам англійської королеви Єлизавети II. В Букінгемському палаці було аж 14 поколінь цих кумедних безхвостих собачок з короткими лапками. Вони вже стали своєрідним символом королівської сім'ї. За походженням це робоча пастуша порода, яка допомагала людині в управлінні стадом. Корги - вірні супутники і безстрашні компаньйони з неймовірно доброзичливим і чарівним характером. Вони легко піддаються навчанню і здатні засвоювати команду буквально за кілька повторень.

Кеесхонд (вольф-шпіц)

Собаки цієї породи не схильні агресії, але вони можуть мати звичку висловлювати свої емоції дзвінким гавкотом. Під час виховання потрібно проявляти терпіння і коректність, інакше пес замкнеться в собі, відповідаючи на пресинг наростаючим відчуженням. Розкішна "шуба" шпіців напрочуд схильна до самоочищення, тому навіть якщо шпіци забрудняться після прогулянки в дощ, достатньо буде обмити проточною водою верхній шар вовни, а після висихання від забруднень ні залишиться і сліду.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про ТОП-5 найкращих порід бійцівських собак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ