Today.ua

Топ-10: стало відомо, хто з українських чиновників найбільше витрачає на освіту своїх дітей

Українські журналісти з'ясували, скільки українські чиновники витрачають на освіту своїх дітей, нерідко відправляючи їх вчитися за кордон. ЗМІ опублікували оновлений рейтинг найдорожчого навчання дітей чиновників.

Як і в минулому році, очолив топ-10 п'ятий президент України Петро Порошенко. Його молодший син Михайло в цьому році повинен був закінчити випускний клас британського Сoncord College. Доньки Порошенка Олександра і Євгенія випустилися звідти в минулому році і продовжили освіту в лондонських University of the Arts і University College. Загалом навчання в Великобританії в 2018 році обійшлося колишньому главі держави майже в 4,3 млн гривень.

На другому місці - народний депутат Руслан Демчак, який також відправив своїх дітей "гризти граніт науки" на "туманний Альбіон". Однак цьогоріч вартість їхнього навчання значно подорожчала - з 2,1 до 3,1 млн гривень.

Третє місце посів народний депутат Гліб Загорій. Він задекларував майже 2,6 млн витрат на навчання, потіснивши на четверту позицію торішню "бронзового призера" - колишню радницю голови Адміністрації президента Наталія Попович. За дошкільну та середню освіту дітей в Данії вона заплатила близько 2 млн гривень.

Замикає п'ятірку "фіналістів" колишній депутат Херсонської облради, а з недавніх пір - нардеп Ігор Колихаєв. Він витратив на навчання 1,9 млн гривень.

Всього відправили своїх дітей здобувати освіту за кордоном 25,6% чиновників, які задекларували витрати на навчання. Найпопулярнішими країнами виявилися Великобританія, США, Польща, Канада і Кіпр. Загалом отримання освіти в 2018 році обійшлося українським декларантам в 44,7 млн ​​гривень.

Нагадаємо, ідер партії "Слуга народу" та головний кандидат на посаду голови Верховної Ради Дмитро Разумков у своєму привітанні до Дня Незалежності пообіцяв українцям, що "чиновники більше не будуть господарями світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ