Today.ua

Топ-10 помилок автомобілістів

Сучасні автомобілісти часто на дорозі ведуть себе необережно, нехтуючи елементарними правилами і не дотримуючись етику на дорозі. Навіть досвідчені водії, часто допускають дурні помилки, але ціна таких помилок може бути дуже велика. Як показує статистика, найбільш часто допускаються помилки властиві абсолютно всім водіям, усіх вікових категорій. Autonews.ua назвав топ-10 головних помилок автомобілістів.

1. Не залишайте авто біля заправної колонки, щоб зайти в кафе. Напевно, багато хто опинявся в ситуації, коли водій на АЗС йде пити каву, залишивши авто біля колонки. Йому, звичайно, добре, а іншим водіям доводиться чекати. Якщо захотілося піти в кафе – приберіть свій автомобіль від колонки.

2. Не мийте двигун скрізь, де попало. Двигун — серце автомобіля, тому до нього потрібно ставитися особливо дбайливо. Якщо ви заїхали на незнайому мийку, то краще не мийте там мотор. Робіть це в перевіреному місці.

3. Не залишайте в салоні нічого на увазі. На жаль, зараз можуть забратися в салон навіть побачивши в ньому яку-небудь запальничку. В результаті, коли ви повернетеся, не буде ні запальнички, ні бокового скла, тому, що його розіб'ють. Тому наведіть лад в салоні.

4. Не конфліктуйте. Часто бувають випадки, коли на дорозі зустрічаються хамовиті водії. Проявіть терпіння, не розмовляйте з ним, не з'ясовуйте стосунки, навіть якщо ви володар "чорного поясу» з карате. Їдьте своєю дорогою. Так ви збережете не тільки свої нерви, але і, можливо, свою машину.

5. Не займайте надовго крайній лівий ряд. Запам'ятайте, спокійної їзди в лівому ряді не буває. Після обгону відразу беріть правіше.

6. Різко стартувати зі світлофора – це дурість. Навіщо псувати двигун, ремонт якого або заміна влетить вам у копійчину.

7. Не мучте холодний мотор. Не забувайте, що двигун треба прогрівати. Так ви продовжите термін його експлуатації та заощадите гроші.

8. Не заправляйтеся на «лівих» АЗС. В Україні зараз налічується велика кількість підпільних заправок. Знаходиться чимало водіїв, які хочуть заощадити 1-2 гривні. В результаті вони можуть заправити своє авто неякісним паливом. А що з цього випливає – всім добре відомо.

9. Не використовуйте різні присадки для масла та палива. Навіть до антигелів і октан-коректорів потрібно обережно ставитися.

10. Не порушуйте. Дотримання Правил дорожнього руху – запорука безпеки водія, пасажирів і пішоходів. Не порушуйте ПДР, навіть якщо вам добре відомо, де стоять поліцейські і де є камери відеореєстрації. Не забувайте, що життя безцінне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ