Today.ua

ТОП-10 найрозумніших собак

До вибору собаки варто підходити з усією відповідальністю. Перед тим як запросити в свій будинок нового чотириногого друга, задумайтеся, скільки часу і сил ви готові йому віддавати. Пропонуємо вашій увазі ТОП-10 найбільш інтелектуальних порід собак з найбільш високим рівнем робочих якостей. Дресирувати собак цих порід легко і приємно навіть новачкові.

Німецька вівчарка

Ці собаки просто ідеальні для дому. Їх можна використовувати і в якості охоронців, і в якості домашніх псів, і для поліцейських цілей.

Лабрадор-ретривер

Лабрадори-ретривери представлені в кожній країні світу. Вони служать в поліції. Їх використовують як поводирів сліпі люди. Ці собаки відмінні рятувальники.

Бордер-коллі

Ці собаки дуже легко піддаються тренуванню, доброзичливі і дуже люблять дітей. Ці розумні тварини можуть використовуватися скрізь: і в якості охоронців, і як няні.

Золотистий ретрівер

Золотистий ретрівер дуже розумний і здібний. Ці собаки можуть бути рятувальниками, виявляти наркотики, працювати поводирями. Ці собаки дуже терплячі.

Пудель

Пуделі дуже розумні і здатні. Раніше ці собаки служили і рятувальниками, і спостерігачами. Вони добре плавають і здатні врятувати потопаючу людину. В залежності від розміру можуть використовуватися і для полювання, і для охорони.

Доберман

Доберман дуже розумний, але його необхідно тренувати. Варто відзначити, що ці собаки дуже активні.

Ротвейлер

Цей м'язистий красень теж дуже розумний. Ротвейлери іноді працюють в поліції, власники цих собак навчають їх навіть носити дрова та інші тяжкості на ринки або додому. Ідеальний захисник для будинку, але він вимагає дресирування та навчання.

Вівчарська собака

Ця порода славиться своїм розумом, здатністю розуміти господаря з півслова, легко піддається дресируванню. Ці собаки дуже виконавчі.

Шелті

Шелті має сильну схожість з коллі. У собаки цієї породи дуже добрий слух. Вони здатні захистити свого господаря.

Папільон

Така маленька, мила і забавна собачка дуже розумна. Папільон - символ елегантності.

Раніше Today.ua розповів про собак, які лікують від хвороб і продовжують життя господарям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ