Today.ua

Томатна підлива під будь-який гарнір за 15 хвилин: простий рецепт від досвідчених господарок

Не обов'язково подавати до гарніру м'ясо, якщо можна приготувати підливу. Її можна зробити з грибами, овочами, а також найпростіший спосіб – на основі томатної пасти. Така томатна підлива підійде як до пюре, так і до рису, гречки або макаронів. Деякі господині використовують цю саму підливу для голубців та тефтель. Рецепт універсальний і під силу навіть недосвідченій господині.

Томатна підлива під будь-який гарнір

Інгредієнти:

Борошно трохи підсмажте до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додайте олію і помішуючи ще пару хвилин продовжуйте смажити.

Додайте томатну пасту, продовжуйте помішувати.

Невеликими порціями починайте вливати у сковороду холодні вершки, постійно помішуючи підливу.

Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лавровий лист. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.

Підлива готова. Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою.

Якщо вам потрібно нашвидкуруч приготувати обід або вечерю, то цей рецепт вам допоможе.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматну та насичену грибну підливу під будь-який гарнір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ