Не обов'язково подавати до гарніру м'ясо, якщо можна приготувати підливу. Її можна зробити з грибами, овочами, а також найпростіший спосіб – на основі томатної пасти. Така томатна підлива підійде як до пюре, так і до рису, гречки або макаронів. Деякі господині використовують цю саму підливу для голубців та тефтель. Рецепт універсальний і під силу навіть недосвідченій господині.
Томатна підлива під будь-який гарнір
Інгредієнти:
- борошно - 2 ст. л.
- олія рослинна - 2-3 ст. л.
- томатна паста – 2 ст. л.
- вершки 10% - 200 мл;
- вода – 400 мл;
- сіль, лавровий лист, запашний перець – за смаком.
Борошно трохи підсмажте до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додайте олію і помішуючи ще пару хвилин продовжуйте смажити.
Додайте томатну пасту, продовжуйте помішувати.
Невеликими порціями починайте вливати у сковороду холодні вершки, постійно помішуючи підливу.
Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лавровий лист. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.
Підлива готова. Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою.
Якщо вам потрібно нашвидкуруч приготувати обід або вечерю, то цей рецепт вам допоможе.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ароматну та насичену грибну підливу під будь-який гарнір.