Today.ua

“То були календарики“: адвокат Гримчака запевняє, що у посадовця не знаходили півмільйона доларів

Правоохоронці під час затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака не зафіксували факт передачі грошей, а замість півмільйона доларів у нього виявили календарики. Про це адвокат посадовця Тетяна Матяш заявила в коментарі українським ЗМІ.

За її словами, у Гримчака вилучили тільки його власні гроші, "якісь ще кошти" і "календарики".

"Коштів там не було - у нього вилучили його власні кошти і там ще якісь кошти, десь про тих півмільйона, що вони розповідають, - ні, не було. Там півмільйона - це були календарики", - зазначила адвокат.

Вона наголосила, що слідчі не пояснили, за що конкретно затримали Юрія Гримчака, але надали протокол, де йдеться про кримінальне провадження за двома правопорушеннями.

"Факт скоєння 25.12.2013 року на автодорозі Київ - Харків замаху на вбивство з корисливих мотивів на замовлення за попередньою змовою групою осіб Чорновол Тетяни, а також за фактом вчинення службовими особами Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб з корисливих мотивів умисних дій", - зачитала протокол адвокат.

При цьому, відповідаючи на питання, до чого тут побиття Чорновол, Матяш сказала, що також не може цього зрозуміти.

Нагадаємо, вчора, 14 серпня, заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак був затриманий співробітниками НАБУ і ГПУ при отриманні хабара в 480 тисяч доларів. За даними НАБУ, зазначена сума була першим внеском, який Гримчак вимагав за свої послуги від одного з забудовників. Всього чиновник повинен був отримати 1,1 мільйона доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ