Today.ua

Tesla втрачає прибуток: Ілон Маск назвав причину

Мільярдер Ілон Маск, засновник компанії Tesla, повідомив, що американський виробник електромобілів втрачає прибуток. За I квартал 2019 року компанія Tesla змогла реалізувати лише 63 тисяч електромобілів.

Американський виробник електромобілів Tesla підтвердив, що різко впали продажі Model 3, Model S і Model X. Негативна динаміка була викликана затримками в поставках Tesla покупцям в Європі та Китаї, з якими компанія зіткнулася вперше. Ілон Маск раніше обіцяв виробляти величезну кількість авто, але постійні проблеми з поставками компонентів завадили виконати свою обіцянку.

Але Ілон Маск запевняє інвесторів у тому, що проблема була викликана через логістику. Ілон Маск сподівається продати до кінця року до 400 тисяч електрокарів Tesla. Як кажуть, час покаже.

Нагадаємо, керівництво Tesla заявило, що закриють всі автосалони для того, щоб знизити вартість електромобілів на 6 відсотків. Так, електромобілі компанії вирішили продавати виключно онлайн. Проте пізніше в компанії передумали і вирішили залишити деякі автосалони, щоб покупці могли особисто протестувати електромобілі. Тому ціни на деякі електромобілі Tesla знову піднімуть на 3 відсотки.

Раніше мільярдер Ілон Маск відкрив перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом. Маск повідомив, що для швидкого проїзду електромобілям зроблять висувні бічні колеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ