Today.ua

Ілон Маск обіцяє приз тому, хто вгадає ціну Tesla Model 3

Tesla пообіцяла приз тому, хто зможе вгадати, скільки буде коштувати Model 3, вироблена в Китаї на Gigafactory 3. Про це повідомили на офіційній сторінці Tesla на китайському блог-сервісі Weibo. Вгадати ймовірну вартість Model 3 китайського виробництва можна на спеціальному сайті. Компанія мільярдера Ілона Маска пропонує ввести імовірну вартість електромобіля Tesla Model 3, а також вказати свої особисті дані, телефон і поштову скриньку. Правда, судячи з анкети, вгадувати можуть тільки жителі Китаю.

Відзначається, що Tesla прагне оцінити китайську Model 3 у межах ціни від 43,4 тисячі доларів до 50,6 тисячі доларів без урахування субсидій.

Ілон Маск, мільярдер, засновник компанії Tesla, повідомив, що протягом 12 місяців Tesla випустить більше 500 000 електромобілів, які будуть готові до автономного водінню з опцією Full Self-Driving. За його словами, щоб досягти 500 тисяч за 12 місяців, Tesla повинна виробляти і продавати не менше 125 тисяч електромобілів у квартал.

Збільшення виробництва до 500 тисяч авто вимагає зростання приблизно на 67% в річному обчисленні.

Якщо буде досягнуто зростання виробництва та його автоматизація, у Tesla також не повинно виникнути проблем з точки зору доходів бізнесу до запуску Tesla Model Y, яка надасть ще один чинник для зростання і розвитку компанії Ілона Маска.

Раніше компанія Tesla оприлюднила ціни на новий, п'ятий за рахунком, електричний кросовер Tesla Model Y, який з'явиться у продажу в 2020 році. Базова комплектація компактного авто коштуватиме 39 тисяч доларів, а топова версія майже у два рази дорожче – 74,5 тисячі доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ