Тертий пиріг з вишнями: як порадувати близьких смачним десертом на карантині

Тертий пиріг - це нескладна випічка, яку багато хто любить з дитинства. Рецептів приготування тертого пирога з різними начинками існує дуже багато, і кожна господиня може внести в рецепт свою родзинку. Якщо вам захотілося чогось дуже смачного, то за 30 хвилин ви з легкістю приготуєте цей пиріг і порадуєте всю свою сім'ю смакотою до чаю.

Тертий пиріг з вишнями: як порадувати близьких смачним десертом на карантині - today.ua

Рецепт тертого пирога з вишнями

Інгредієнти:

  • Розморожена вишня - 500 г
  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 150 г
  • Цукор для тіста - 1 столова ложка
  • Цукор для білків - 3 столові ложки
  • Ванільний цукор - 10 г (або третину ванільного боба)
  • Сметана - 40 г (повна столова ложка)
  • Жовток - 2 шт.
  • Щіпка солі
  • Щіпка розпушувача

Тертий пиріг з вишнями: як порадувати близьких смачним десертом на карантині

Для початку замішуємо тісто. Для цього просіваємо борошно, додаємо до нього ложку сметани, 2 жовтки, цукор, сіль, розпушувач. Вершкове масло кімнатної температури натираємо на тертці, змішуємо добре всі інгредієнти і замішуємо круте тісто. Коли тісто буде готове, загортаємо його в харчову плівку і ставимо в морозилку.

Поки тісто охолоджується, беремо заморожену вишню, розморожуємо її у мікрохвильовці, кладемо на сито, щоб стік весь сік. Потрібно позбавитися від зайвої вологи, щоб пиріг не був занадто мокрим. При бажанні вишню можна просочити лікером або ромом.

Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо манкою, щоб пиріг не прилип. Дістаємо з морозилки тісто і ділимо його на 2/3. Більшу частину натираємо на тертці, зверху викладаємо вишні, після натираємо 1/3 частину тіста, що залишилася.

Ставимо тертий пиріг в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність коржа перевіряйте дерев'яною шпажкою. Коли десерт буде готовий, даємо пирогу охолонути і запрошуємо гостей до столу!

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві хачапурі з улюбленим сиром і ароматною зеленню.

ДЖЕРЕЛОtsn.ua