Today.ua

Теракт у Керчі: ГПУ порушила кримінальну справу

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття українцям, які втратили дітей і близьких під час вибуху у коледжі в окупованій Керчі.

Під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи Петро Порошенко повідомив, що прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне виробництво за статтею "теракт" через події, які відбулися у Керчі.

"Сьогодні у Керчі сталося жахливе вбивство. Мені прокуратура доповіла, що порушено кримінальну справу", - сказав Петро Порошенко.

Президент України зазначив, що розслідування таких резонансних справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, які живуть в окупації на півострові - громадяни нашої держави.

"Чому для нас це важливо? Тому що це українські громадяни. І коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося, - це трагедія", - сказав Президент України.

Ірина Геращенко, перший віце-спікер парламенту, вважає, що "окупаційний режим, який не може забезпечити безпеку кримчан, повинен забезпечити постраждалих необхідним лікуванням. І звичайно, є великий ризик, що окупаційний режим може використовувати цю страшну історію, яку, ймовірно, сам і спровокував, для ескалації справжнього терору на окупованому півострові. КДБіста - майстри провокацій і вибухів ".

Тим часом російські пропагандисти виправдали припущення експертів в Україні про те, що в теракті в політехнічному коледжі в Керчі звинуватять українців.

В ефірі телеканалу Росія-1 "український слід" інциденту у Керчі став чи не головною темою ток-шоу.

https://youtu.be/fMPrTCG9PE4

Раніше повідомлалося, що підозрюваний у скоєнні теракту у політехнічному коледжі в окупованій Керчі був знайдений мертвим. Його тіло виявили на другому поверсі навчального закладу. Встановлено особу підозрюваного, йому 18 років

За останніми даними, загинуло 18 осіб, понад 40 осіб отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ