Today.ua

Тепер ще й вино: російська влада продовжує розкручувати тему Кримського мосту

Російська влада ніяк не натішиться Керченським мостом, побудованим в окупованому Криму, і намагається всіляко популяризувати цю тему. Тому на анексованому півострові вирішили випустити лімітовану серію вина "Кримський міст", повідомляють російські ЗМІ.

Алкогольний напій представлять у фірмових магазинах п'яти учасників цього проекту. Мова йде про три кубанських і два кримських підприємства.

Вино "Кримський міст" почнуть продавати вже через місяць - з 24 грудня 2019 року.

Всього в продаж надійде 76 тисяч пляшок. Три кубанських підприємства випустять по 19 тисяч пляшок, ще 19 тисяч забезпечать кримські виноробні.

Як повідомляють російські ЗМІ, така цифра вибрана не випадково - протяжність Кримського моста складає 19 кілометрів.

Нагадаємо, вчений Юрій Вольфман повідомив, що Кримський міст, на якому окупанти провели залізничні випробування, ще більше наблизився до осідання. Причиною можливого осідання, на його думку, є глинисті грунти, на яких стоять палі мосту.

Російський вчений також пояснив, що за старими радянськими будівельними нормами зводити арочні мости у сейсмічних районах і не на скельній підставі було не можна. Незважаючи на те, що їх у Росії скасували, загроза нікуди не поділася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ