Today.ua

Телеканал “112 Україна“ Медведчука позбувся ліцензії : у Зеленського прокоментували ситуацію

У четвер, 26 вересня, Національна рада по телебаченню і радіомовленню позбавила телеканал "112 Україна", який належить Віктору Медведчуку, цифрових ліцензій на мовлення. Команда телеканалу розцінила таке рішення, як жорстку цензуру, що піддає великим сумнівам наявність свободи слова в Україні. Про це йдеться на сайті телеканалу.

За даними Нацради,"телеканал систематично порушував умови ліцензії та отримував кілька попереджень". Порушення не були виправлені, тому регулятор вирішив застосувати "жорстку санкцію".

На офіційному Телеграм-каналі Офісу президента України сказано, що вони стежать за ситуацією телеканалу "112 Україна". Там переконані, що свобода слова є невід'ємною частиною демократичного процесу.

Тим не менш, у глави держави прийшли до висновку про те, що всі українські мовники зобов'язані суворо дотримуватись законодавства та умов наданої ліцензії. Крім того, в Офісі президента анонсували швидке оновлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, до якого у телеканалу "112 Україна" було стільки запитань і звинувачень в "нелегітимності".

"Сподіваємося, що це допоможе впорядкувати ситуацію на телевізійному ринку у відповідності із законом і базовими принципами демократії", - зазначили в команді президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, в липні будівлю телеканалу "112 Україна", яка знаходиться у Києві, обстріляли з гранатометів. Поліція кваліфікувала цю подію як теракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ