Today.ua

“Те, що Путін будував десятиліттями, Зеленському вдалося зробити за 2 місяці“: Мочанов прокоментував результати виборів

Український блогер і волонтер Олексій Мочанов висловив думку, що Україна йде до однопартійної системи, так як багатопартійна система за 28 років нам багато користі не принесла. За його словами, вибори є запорукою "перезавантаження" країни, чого сьогодні так гостро потребує Україна. Але вибори заради виборів – це ненормально.

"Мета виборів - привести до влади певну кількість людей, які можуть приймати закони, думати про наслідки прийнятих ними рішень і стежити за виконанням цих рішень на місцях. Тому, безумовно, з точки зору того, що країна перезавантажується, ці вибори потрібні. Офіс Зеленського зараз в змозі забезпечити і голосування, і підрахунок голосів. На висоті цього рейтингу, на прізвища «Зеленський» в мерії міст зайде ще багато лояльних людей", - зазначає експерт.

За словами Мочанова, приймати закони і не мати можливості все це реалізовувати на місцях, - це неправильно.

"Абсолютно логічно, що влада хоче змінити максимальну кількість мерів на своїх або близьких по духу. Перезавантажити міські, обласні та сільські ради, де були б люди, які розуміють, про що йдеться. Просто ми зараз ідемо до однопартійної системи. Якось за 28 років нам багатопартійна система багато користі не принесла", - констатує Олексій Мочанов.

За словами експерта, українці повинні тримати владу в тонусі, так як зараз більшість повноважень фактично знаходяться в руках у однієї людини.

"Те, що Путін будував десятиліттями – вертикаль, Володі Зеленському вдалося зробити за 2 місяці. І зараз у нього буде абсолютна влада, головне – не забувати, що абсолютна влада – це і абсолютна відповідальність. І треба пам'ятати, що абсолютна влада і розбещує абсолютно, тому що системи противаг немає. Але, з іншого боку, дуже радує, що ми будемо врятовані від цих вічних політичних договорняків в кулуарах і платних голосувань", - резюмував волонтер.

Раніше Today.ua повідомляв, що Олексій Мочанов взяв на себе оплату штрафу в розмірі 1,6 тис. грн, який податкова нарахувала загиблому чотири роки тому співаку Кузьмі Скрябіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ