Today.ua

Сирію знову застерегли від використання хімічної зброї

США, Великобританія й Франція опублікували спільну заяву, у якій зазначається, що країни-союзниці будуть вживати заходів стосовно Сирії у випадку повторного використання хімічної зброї. Про це повідомляє українська служба DW.

"Ми підкреслюємо стурбованість у зв'язку з можливістю повторного — і незаконного — застосування хімічної зброї. Ми сповнені рішучості діяти, якщо режим Асада зробить це", — ідеться в заяві. Таке занепокоєння викликав наступ сирійських військ на провінцію Ідліб.

Неподалік кордону Сирії з Туреччиною розташована провінція Ідліб — єдина непідконтрольна урядові провінція. Ідліб контролюють повстанці, передовсім ісламістські угрупування.  Для встановлення контролю уряду, війська стягнули до кордонів провінції, розпочато повітряні атаки військових літаків.

США, Великобританія та Франція схвально відреагували на рішення Організації із заборони хімічної зброї від 27 червня 2018 року, яке передбачає взяття країнами-членами цієї організації відповідальності за визначення винуватців в хімічних атаках.

Нагадаємо, що хімічна зброя була застосована у Східній Гуті в Сирії. Медики виявили шість осіб із симптомами отруєння хлором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ