Today.ua

Симоненко просить суд скасувати заборону на діяльність Комуністичної партії

Петро Симоненко направив до Окружного адміністративного суду Києва позов до Міністерства юстиції з проханням скасувати заборону на діяльність Комуністичної партії України. Відповідна інформацію оприлюднена на сайті суду.

Позивачі просять суд скасувати наказ Мін'юсту від 23 липня 2015 року, яким було визнано, що діяльність КПУ, її назва і символіка не відповідають закону про декомунізацію.

Зараз суд досліджує матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як відомо, 16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до КПУ про заборону її діяльності. Справа розглядалась за участю третьої особи — Уповноваженого ВРУ з прав людини. Суд задовольнив позов Міністерства юстиції у повному обсязі, заборонивши діяльність Комуністичної партії України.

Нагадаємо, 4 липня 2019 року Конституційний Суд України не ухвалив позитивного рішення щодо скасування законів про люстрацію та декомунізацію. В цей день активісти ВО “Свобода” та інших націоналістичних сил пікетували будівлю КСУ, щоб захистити закони про люстрацію (очищення влади) та декомунізацію, не допустивши "перетворення України на малоросію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ