Today.ua

Сильна кишкова інфекція: на азовських курортах люди труяться морською водою

На популярному українському курорті Кирилівка, який знаходиться в Запорізькій області, виявлено гостру кишкову інфекцію. Люди наковталися води в морі і заразилися. Про це повідомляє лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я в Запорізькій області на офіційному сайті відомства.

Наголошується, що з 20 по 26 липня захворюваність гострою кишковою інфекцією на 27% перевищила попередній показник. Всього було зареєстровано 275 випадків.

За інформацією відомства,причинами захворювання найчастіше стає неякісна м'ясна продукція — 24,2%, молочна продукція — 20%, овочі, фрукти — 17%.

Крім того, 17 людей підхопили інфекцію після купання у водоймах. Зокрема, в річці Дніпро (1 випадок), а також у Кирилівці (2 людини) і Бердянську (14 випадків) на Азовському морі.

Варто зазначити, що сама інфекція легко потрапляє в організм людини через ротову порожнину або слизову. Вона надзвичайно небезпечна для дітей, особливо для немовлят.

Нагадаємо, раніше на популярному курорті на Азовському морі показали найбрудніший пляж.

Також українці, що відпочивають на узбережжі Азовського моря в Запорізькій області, повідомляють про небувалу активізацію морських бліх. Зокрема, купання небезпечне в селі Приморський Посад, де блохи покусали родину відпочивальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ