Today.ua

«Сила людей» закликає Гнапа відмовитися від участі у виборах: подробиці скандалу

Члени партії "Сила людей" закликають Дмитра Гнапа, якого політична сила висунула кандидатом у президенти України, відмовитися від участі у виборах. Відеозвернення із відповідною заявою записали нардепи Остап Єднак і Наталія Веселова та розмістили її у Facebook.

За їх словами, колишній журналіст Дмитро Гнап у 2015 році привласнив гроші, які мали перейти на рахунки української армії. Замість переданих €15 тис., він перерахував тільки €2 тис.

"Ми припиняємо підтримку Дмитра як кандидата. Закликаємо Дмитра зняти кандидатуру", - зазначили нардепи.

У відповідь, Дмитро Гнап заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх виборів, бо не зробив нічого протизаконного. Він пояснив, що гроші зберігав у себе на "чорний день" для проекту "Слідство. Інфо", а не перевів всю суму на рахунки армії через те, що в 2015 році ця сума була потрібна для виживання проекту.

"Те, що я вчасно не передав ці гроші, це моя лажа. Тоді не вистачало часу. Але як тільки перша людина мені подзвонила, я сказав, що гроші лежать на депозиті і я готовий передати їх. І ми домовилися. Зараз" Слідство. Інфо "відкриває рахунок. Сьогодні я ці гроші поклав на банківський рахунок, перевівши їх з готівки в безнал. І чекаю, щоб перевести ці гроші", - сказав Гнап.

Нагадаємо, 20 січня 2019 року партія "Сила людей" висунула Гнапа кандидатом у президенти. Цього дня він розпочав збір коштів для застави у розмірі 2,5 млн грн.

Today.ua повідомляв, що 3 лютого Дмитро Гнап подав документи до Центральної виборчої комісії (ЦВК).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ