Today.ua

Свято 2 червня: народні прикмети і заборони у день святого Фалалея

У народі 2 червня відзначається день святого мученика Фалалея, якого усікли ножем за сповідування віри в Христа. Він був відомий як лікар, який безкоштовно лікував хворих. Православна церква називала його Безсрібником і закликала молитися за святого хворим та при освяченні води.

Згідно з народними прикметами, в день Фалалея 2 червня прийнято саджати огірки, щоб зібрати через місяць хороший урожай. Для цього потрібно провести спеціальний ритуал: потрібно заховати грядки від зайвих очей і перший плід, який виросте, зірвати і закопати на городі, щоб ніхто не побачив. Наші предки вірили, що якщо хто-небудь сторонній побачить перший плід, то паростки його обов'язково засохнуть.

Народні прикмети 2 червня

Іменини 2 червня відзначають:

Лілія, Сусанна, Олександр, Іван, Ян, Олексій, Микита, Тимофій, Йосип.

У народжених 2 червня багато кармічних боргів, які доведеться віддавати протягом усього життя. Доля постійно буде підкидати цим людям випробування. Їм потрібно зрозуміти, що лише любов і доброта, широта душі, моральність і внутрішня гідність допоможуть виправити помилки минулого і подарують душевну свободу і нескінченне щастя.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні в перші дні літа у всіх областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ