Today.ua

Святкують перемогу: “євробляхарі“ домоглися свого

Водії автомобілів на "євробляхах" позитивно оцінили новину про звільнення глави Укртрансбезпеки Михайла Ноняка. Про це повідомив лідер руху "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич.

Як передає Autonews.ua, він зазначив, що цього рішення вони вимагали протягом понад року, але весь цей час нічого не відбувалось. На думку Ярошевича, Ноняк був корупційною особистістю і не повинен був знаходитися при владі.

Найближчим часом активісти очікують, що приберуть з формули розрахунку при легалізації автомобілів вік автомобілів і введуть пільги для деяких верств населення. На думку Ярошевича, акциз повинен залишитися, але має знизитись податок, який необхідно платити при розмитненні "євроблях".

Як відомо, 24 вересня пресслужба "Укравтодору" повідомила, що Новак подав Олексію Гончаруку заяву про відставку у зв'язку з закінченням своєї трирічної каденції. Наступного дня, 25 вересня, Кабмін ухвалив рішення про відставку Ноняка.

Раніше повідомлялось, що в Україні почали безкоштовно роздавати конфісковані авто з іноземною реєстрацією. Це відбувається на тлі досі не вирішеного питання щодо розмитнення “євроблях”. Безкоштовно передаються іншому власнику ті “євробляхи”, які були з тих чи інших причин конфісковані на митниці і за якими потім було ухвалене відповідне судове рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ