Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Ульяна Супрун розповіла про користь напою, який так полюбляють у холодну пору року і дорослі, і діти. Мова йде про какао. У ньому міститься велика кількість білків, калію, цинку, а також залізо, магній, фосфор і багато інших поживних речовин. Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.
Супрун розповіла, що какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові, знижує ризик появи серцево-судинних хвороб та інсульту. Крім того, антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету і запобігають старінню.
Для того, щоб отримати максимальну користь від цього напою, Ульяна Супрун радить обирати якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру та інших домішок.
"Європейська Організація з харчової безпеки радить їсти щодня принаймні 2,5 грама какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду", – зазначила в. о. міністра.
Раніше Ульяна Супрун дала українцям поради щодо лікування застудних захворювань.
Нагадаємо, в Україні спостерігається високий рівень захворюванності на рак легенів.