Today.ua

Супрун на прощання пред'явила Зеленському нові претензії

Екс-глава МОЗ Уляна Супрун висловила своє невдоволення роботою президента Володимира Зеленського та детально розписала свої претензії на сторінці у Facebook. За словами Супрун, Зеленський та його команда роблять все, щоб "померла демократія в країні".

"Прийшовши до влади, Володимир Зеленський анонсував більше публічності. Президент обіцяв новий формат спілкування з журналістами. Зате дає інтерв'ю колегам з кіно, а не журналістам, а засідання уряду закривають для преси і навіть для проведення трансляції. Обговорення і прийняття абсолютно всіх рішень за закритими дверима - небезпечна перспектива", - зазначила Супрун.

Колишня глава МОЗ підкреслила, що публічними повинні бути не тільки засідання Кабміну і парламенту, але і всіх комітетів, на яких обговорюються закони і нормативні акти. В іншому випадку, знімається персональна відповідальність кожного окремого міністра - і її матиме тільки уряд в особі прем'єра.

За словами Супрун, вона бачить порушення в усіх гілках влади, а "штампування законів" вважає поганим способом показати активність.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун закликала політиків і журналістів не називати жінок "прекрасною половиною людства", оскільки вважає це проявом сексизму.

Також Уляна Супрун дала кілька порад своїй наступниці Зоряні Скалецькій щодо того, як ефективно керувати Міністерством охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ