Today.ua

Супрун назвала нові зарплати сімейних лікарів

У 2019 році середня зарплата сімейних лікарів виросла у два-три рази, і на сьогоднішній день складає від 15 до 25 тисяч гривень. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Міністр пов’язує збільшення заробітної платні із упровадженням нової системи, коли українці самостійно обирають собі сімейного лікаря.

«Ті лікарі, які насправді є хорошими лікарями, мають багато пацієнтів, за кожного пацієнта отримують кошти, і в кінці вони мають новий трудовий договір із своїм медичним закладом. Вони вже не є прив’язані до тарифної сітки. І за кожного пацієнта отримують якусь частку грошей», – пояснює Супрун.

За її оцінкою, заробітна платня лікарів і медсестер у зв’язку з медичною реформою виросла в два-три рази.​ Все залежить від кількості пацієнтів, і чи це є педіатр, чи сімейний лікар, чи терапевт.

"І дуже важливо сказати, що за результатами опитування, 76% українців не лише обрали свого лікаря, але вони також є задоволені своїм вибором. Три чверті вже є задоволені своїми лікарями», – додала Супрун.

Раніше Today.ua повідомляв, за яких умов українці можуть викликати додому сімейного лікаря.

Напередодні позафракційний народний депутат Олег Мусій заявив, що Петро Порошенко повинен звільнити з посади в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ