Супрун дозволила їсти на ніч вишні та черешні

Шовковиця багата на розчинну і нерозчинну клітковину, не така калорійна, й багата на поліфеноли, які потрібні для здоров’я судин та захисту молекул від пошкодження вільними радикалами. Також шовковиця нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу. Про це у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун дозволила їсти на ніч вишні та черешні - today.ua

Утім, за її словами, щоб результат став відчутним, слід протягом хоча б 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці.

Шовковиця може покращувати рівень цукру натщесерце, а також покращує чутливість до інсуліну.

Шовковиця захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію, що, щоправда, не робить ці ягоди ліками, зазначає міністр.

У шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е.

У свою чергу, вишні та черешні мають певні лікарські властивості і призначені для регулярного вжитку. Вони запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, а пігменти ягід пригнічують ферменти циклоокисгенази. Майже так само, як ацетилсаліцилова кислота.

"Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром", - зазначає Уляна Супрун.

Ці ж сполуки активують автофагію в разі жирового переродження печінки, не пов’язаного з алкоголізмом.

Також вишні покращують стан людей із остеоартритом, зменшують оксидативний стрес і запалення, знижують тиск і сприяють відновленню м’язів.

"Вишні та черешні варто їсти проти ночі. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон", - порадила Супрун.

Ягоди вишні з черешнями, як і шовковицю, краще сушити та заморожувати на зиму, аніж робити з них варення чи наливки, - резюмувала чиновниця.

Супрун дозволила їсти на ніч вишні та черешні

Як раніше повідомляв Today.ua, Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти.

  • ТЕГИ