Today.ua

Супрун дала поради Зеленському і Порошенку напередодні дебатів

Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я, дала цінні настанови кандидатам у президенти Зеленському і Порошенку з приводу публічних виступів 19 квітня.

Бажаючим гідно виглядати перед великою аудиторією керівник МОЗ Супрун радить почати з правильної постави: «Підніміть плечі і заведіть їх назад, опустіть лопатки. Розкрийте грудну клітку, але залишайтеся розслабленими. Шия повинна бути прямою».

Щоб зняти напругу з голосвых зв'язок, в. о. мністра Суспрун радить корисну вправу, яка також допоможе зробити приємніше тембр голосу.

«Кілька хвилин голосно позіхайте. Потім покладіть руку на груди і все нижче і нижче говорите звук „хаммммм“ — ви повинні відчути вібрацію. Регулярно робіть ці вправи, і ви зможете говорити нижче, ніж раніше, голосом з обертонами», — порадила Супрун.

Пити воду під час виступів важливо. Так знімаються наслідки посиленого вироблення адреналіну. А ось алкоголь перед виступом буде фатальною помилкою.

«Алкоголь дійсно знімає тривожність у короткостроковій перспективі, а також може покращити вміння іноземними мовами. Але сп'яніння може ще більше сплутати мови та думки, а як тільки вміст алкоголю впаде, тривожність ще більше посилиться», — попередила Супрун.

Нагадаємо, дебати між кандидатами на пост президента Петром Порошенком і Володимиром Зеленським заплановані на НСК «Олімпійський» о 19.00. В 21.00 «Суспільне» готове виділити телестудію і організувати трансляцію, щоб кандидати змогли провести провести передбачені законом офіційні теледебати.

Раніше кандидат у президенти Володимир Зеленський представив свою команду, з якою планує керувати країною у разі своєї перемоги у другому турі президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ