Today.ua

Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом на виборах

У п'ятницю, 21 червня, Шостий апеляційний адміністративний суд під час засідання зобов’язав Центральну виборчу комісію зареєструвати депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради.

Онищенко, який є фігурантом низки кримінальних проваджень, фактично покинув межі країни у 2016-му році. ЦВК відмовлялася реєструвати його у якості кандидата, через що він подав у суд на рішення Центральної виборчої комісії.

У автобіографії кандидат повідомив, що з 2016 року перебуває поза межами держави, бо "у статусі вершника" представляв Україну на змаганнях із кінного спорту. На підтвердження своїх слів Онищенко надав лист від Громадської організації "Всеукраїнська федерація кінного спорту України".

Суд пристав на його аргументи і задовольнив клопотання. "Колегія суддів зазначає, що вказані документи підтверджують поважність причини виїзду Онищенка за межі України з 2016 року по даний час", – йдеться у рішенні суду.

Тобто, Олександр Онищенко зможе прийняти участь у позачергових виборах народних депутатів як кандидат, висунутий "Соціалістичною партією України".

Як раніше повідомляв Today.ua, 15 червня Центральна виборча комісія відмовила народному депутату Олександру Онищенку в реєстрації кандидатом на дострокових виборах у парламент, оскільки той не дотримувався вимог Конституції та виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх 5 років.

Олександр Онищенко має намір балотуватися до Верховної Ради як мажоритарник по 93-му округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ