Today.ua

Суд забов'язав НАБУ відкрити справу проти Парубія

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати кримінальне провадження проти спікера Верховної Ради України Андрія Парубія. Відповідну ухвалу суду було розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що НАБУ має відкрити провадження за ст. 210 Кримінального кодексу (нецільове використання коштів; видатки бюджету, кредити з бюджету без бюджетного призначення або з перевищенням цього призначення) та статтею 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

У рішенні суду йдеться, що наприкінці лютого до НАБУ надіслали поштою заяву щодо вчинених Парубієм кримінальних правопорушень, але бюро не відкрило провадження. Тепер людина, яка надсилала цю заяву, звернулася до суду, і Солом'янський суд Києва став на бік позивача, зобов'язавши НАБУ відкрити провадження.

Як відомо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій за 2018 рік задекларував 550 тис. грн та понад 42 тис. доларів готівкою.

Нагадаємо, також НАБУ зобов’язали порушити справу відносно Зеленського. Зокрема, є інформація, що засновник ТОВ “Кіноквартал” Володимир Зеленський отримав від Державного агентства з питань кіно фінансування у розмірі 17 млн 620 тис. 596 грн, які були витрачені на зйомки фільму “Я, ти, він, вона”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ