Today.ua

Суд розглядає заборону виїзду з України 180-ти посадовців

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом до Нацполіції, СБУ та прикордонної служби щодо заборони виїзду з України топ-чиновників після проведення виборів. Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність правоохоронців щодо не проведення протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади та які, на думку позивача, могли вчиняти корупційні злочини.

Третіми особами у позові є чинний президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, очільник уряду Володимир Гройсман, а також більше 50 народних депутатів фракції БПП, більше 40 міністрів, голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, судді Верховного Суду і члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Загалом у позові йдеться про 180 осіб.

Повідомляється, що суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасникам.

Нагадаємо, раніше до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Нацполіції, СБУ та прикордонної служби щодо заборони виїзду з України топ-чиновників після проведення парламентських та президентських виборів.

Також ми писали про те, що телеведучий канала “1+1” просив суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ