Today.ua

Суд не задовольнив позов про зняття Зеленського з президентських виборів

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва 20 квітня розглянув позов спостерігача за виборами в окрузі №221 (Київ) від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрія Хілько з вимогою скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти. Вимога позивача була відхилена, адже суд не визнав безкоштовне роздавання квитків на дебати на НСК "Олімпійському" з боку Зеленського підкупом виборців, що порушує українське законодавство.

"Потрібен не лише факт розповсюдження, а й факт із закликом голосувати за певного кандидата. Вказана особа (Зеленський- Ред.) не здійснювала закликів голосувати, а лише повідомила громадян про подію", — заявив суддя.

Обставини, про які повідомив позивач, можуть бути лише підставою для винесення попередження ЦВК для Зеленського, пояснили судді.

У залі суду було доведено, що обидва кандидати не закликали голосувати за себе, а лише повідомили виборцям, як отримати квитки на дебати. Судді наголосили, що цей позов "не заслуговує на увагу".

За словами представника Зеленського, причиною подання позову було "створення інформаційного приводу" напередодні другого туру президентських виборів.

Нагадаємо, кандидати на пост президента України Володимир Зеленський і Петро Порошенко в п'ятницю ввечері, 19 квітня, провели дебати на НСК «Олімпійський». За інформацією Міністерства внутрішніх справ, на трибунах стадіону були присутні 22 тисячі осіб. Після дебатів на стадіоні Порошенко поїхав у студію "Суспільного" на дебати, передбачені законом. Зеленський туди їхати відмовився.

Раніше повідомлялося, що напередодні другого туру виборів Володимир Зеленський представив свою команду, з якою планує керувати країною у разі перемоги на виборах 21 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ