Today.ua

Суд не задовольнив позов Гриценка до Порошенка

У неділю, 10 березня, Верховний суд України відмовився визнати розміщені на сайті президента України фото- та відеоматеріали про його робочі поїздки в Одеську область незаконною передвиборчою агітацією. Рішення було ухвалено за підсумками розгляду апеляції на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом кандидата у президенти Анатолія Гриценка.

Таким чином, суд не задовольнив позов лідера "Громадянської позиції". За словами його адвоката Руслана Чорнолуцького, у мотивувальній частині свого рішення Верховний суд вказав на те, що доводи апелянта, що відео- і фотоматеріали про робочі поїздки Порошенка є передвиборною агітацією, "не підтверджуються належними, достатніми і допустимими доказами".

Також суд зазначив, що у позові Гриценка та його апеляції він не стверджує, що у діях тих, хто розміщував відповідні матеріали на сайті президента України, була мета спонукати виборців голосувати або не голосувати за кандидата Порошенка.

На думку Чорнолуцького, дане рішення суду є неправосудним.

"Ухвалюючи такі рішення на користь чинного президента, який є і кандидатом в президенти, судова система ще раз доводить, що вона реформована виключно на користь вертикалі діючої влади", - заявив Чорнолуцький.

Нагадаємо, 6 березня суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову Анатолію Гриценку, в якому він просив визнати передвиборною агітацією розміщення на сайті президента України відеозапису під назвою "Глава держави: Є факти - в тюрму". Гриценко просив суд зобов'язати Порошенко оплатити цю передвиборчу, на його думку, агітацію з його виборчого фонду та утриматися від використання для цих цілей бюджетних коштів.

Раніше кандидат на пост президента України Анатолій Гриценко розповів, що необхідно зробити для відновлення миру на окупованому Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ