Today.ua

Субсидії знизились в чотири рази

Загальна сума субсидій для компенсації витрат сімей протягом січня-липня 2018 року знизилась в 4,2 раза у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На це вказують дані Державної служби статистики.

Протягом 2018 року було виплачено 734 млн грн, торік загальна сума становила на 2,3 млрд грн більше. На сайті відомства зазначається, що опублікована інформація не враховує дані з територій анексованого Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Згідно з даними Держстату, за вказаний період 2 млн 667 тис. домогосподарств отримували субсидії. Ці показники менше на 54,9%, ніж за аналогічний період минулого року.

Зазначається, що в липні середня субсидія для компенсації витрат на житлокомпослуги на одну сім’ю — 103 грн — знизилась на 28,8 % у порівнянні з липнем минулого року. Проте кількість субсидій за липень (2 млн 182,6 тис.) у порівнянні з червнем збільшилась на 35,6 %.

Нагадаємо, що субсидії на опалення та гарячу воду будуть призначати лише тим домашнім господарствам, які не мають боргів на ці види комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ