Today.ua

Субсидії продовжать не усім: кому потрібно буде подати нову заяву

Для 90 відсотків субсидіантів, яким була перепризначена субсидія на оплату комунальних послуг у травні на літній період, у жовтні на опалювальний сезон 2019-2020 років її розмір буде розрахований автоматично. До уваги будуть прийматися доходи за I-II квартали 2019 року. Але деяким українцям потрібно повторно подати документи, оновивши заяву та декларацію про доходи.

Також зазначається, що монетизація пільг стартує з 1 жовтня 2019 року. Вона буде проходити за зразком безготівкової монетизації субсидій через "Ощадбанк". Тим пільговикам, які бажають отримувати свою пільгу готівкою, восени потрібно буде звернутися в управління соцзахисту, написати відповідну заяву і надати реквізити банківського рахунку в "Ощадбанку". Після цього пільгу виплачуватимуть готівкою.

Безробітні, які не стояли в цей час на обліку в Центрі зайнятості, мають право на зимову субсидію на умовах сплати ЄСВ (22% від мінімалки — 918,06 грн.) за будь-які три місяці цього періоду. Безробітні в селі мають право на допомогу без сплати ЄСВ за рішенням Комісії.

Раніше повідомлялося, що українці, які отримають на руки гроші в рамках монетизації субсидії, але не будуть платити за житлово-комунальні послуги, можуть залишитися без цього виду допомоги від держави на наступний період, поки не виплатять борг.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив порядок проведення перевірок отримувачів субсидій та інших соцвиплат. Перевірки почнуть проводити з метою надання державної допомоги більш адресно і тільки тим громадянам, які її потребують. Зокрема, держоргани стануть перевіряти інформацію про громадян, яка впливає на рішення щодо виплат державної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ