Today.ua

Субсідії надаватимуть за новими правилами: що зміниться і кому можуть відмовити

Український уряд вдосконалив механізм надання житлових субсидій населенню в грошовій формі, який був впроваджений в березні цього року. Так, з 1 жовтня будуть змінені умови призначення та порядок надання громадянам таких субсидій.

Зокрема, урядом було прийнято рішення передати функцію виплати житлової субсидії одержувачам з центрального рівня на місцевий. Таким чином, одержувачі субсидії самостійно обиратимуть, куди їм будуть перераховуватися кошти державної допомоги. Той самий принцип виплати передбачається застосувати і до порядку надання пільг готівкою на оплату житлово-комунальних послуг.

Якщо для опалення житлового приміщення (будинку) одночасно використовується теплова енергія та/або природний газ, і/або електрична енергія, соціальні нормативи для опалення (теплопостачання) будинку при розрахунку житлової субсидії здійснюються тільки на одну комунальну послугу.

Крім того, комісія має право призначити житлову субсидію на загальну площу житла з урахуванням понаднормової площі, яка не може перевищувати більш ніж на 30% соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства.

Раніше Today.ua вже публікував перелік випадків, в яких українцям може бути відмовлено в наданні субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ