Today.ua

Субсидія в Україні: громадянам відмовлятимуть письмово (відео)

Відтепер усна відмова працівника управління праці та соціального захисту населення у призначенні субсидій не вважатиметься законною. Про це нововведення повідомили у  Міністерстві соціальної політики України, передає "Мінпром".

"Згідно з новим законодавством про порядок призначення житлових субсидій, громадянам України повинні письмово повідомляти про призначення субсидій. У разі відмови - рішення  має бути обгрунтовано. Можливий і третій варіант - рішення про призначення субсидії можуть передати на розгляд комісії", - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

https://youtu.be/WGj28oAhIBw

Нагадаємо, з цього року перерахунок субсидій відбувається два рази на рік - у травні і жовтні. Приблизно 85% громадянам, які зараз отримують субсидію, соціальна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі. Механізм оформлення, як і раніше, залишається прозорим.

У разі виникнення запитань, громадяни мають можливість звернутися на "гарячу лінію"за номером телефону 1545, яка працює цілодобово.

Раніше повідомлялося, що тим громадянам, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад три місяці, можуть відмовити в отриманні субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ