Today.ua

Стефанчук розповів, з яких законів почне роботу Верховна Рада IX скликання

Руслан Стефанчук, який може зайняти місце віце-спікера парламенту, заявив, що законопроект про імпічмент президента України стане одним з перших, який розгляне Верховна Рада нового скликання. Він також додав, що серед законопроектів, з яких розпочне свою роботу Верховна Рада IX скликання, буде переклад документообігу парламенту в електронну форму замість паперової та зміни до Конституції.

Представник президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що це дозволить позбавляти народних депутатів повноважень за кнопкодавство.

Today.ua писав, що перше засідання Верховної Ради України ІХ скликання відбудеться 29 серпня 2019 року. Таке рішення було прийнято на першому засіданні підготовчої депутатської групи. У засіданні взяли участь представники всіх політичних партій, що подолали 5-відсотковий виборчий бар’єр на виборах 21 липня 2019 року.

Нагадаємо, депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Юлій Іоффе перед відкриттям першого засідання Верховної Ради 9-го скликання зачитає присягу. Таким чином, саме він відкриє першу сесію парламенту. Це обумовлено положеннями статті 82 Конституції України, згідно з якою перше засідання відкриває найстарший за віком депутат. Іоффе зараз 78 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ