Today.ua

Статки Порошенка збільшились ще на 30 млн

П'ятий президент України Петро Порошенко задекларував прибуток від "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал", закритого інвестфонду, який управляє його активами. Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації Петра Порошенка.

Так, вчора ввечері, 23 липня, колишній президент України задекларував дохід – дивіденди від ПАТ "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал" у розмірі 30 мільйонів 800 тисяч гривень, отриманий трохи раніше, 15 липня.

Нагадаємо, завтра, 25 липня, п'ятого президента України Петра Порошенка викликали на допит в Державне бюро розслідувань. Порошенко кличуть у Держбюро поки в якості свідка в кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу “Кузня на Рибальському” (№62019000000000713).

Вперше Петра Порошенка викликали на допит на 17 липня на 9.30 ранку. Порядок денний був визначений 11 липня. Однак 12 липня у екс-президента заявили, що не отримували виклику на допит в якості свідка (на 17 липня). Згодом стало відомо, що колишній президент відбуває до Страсбурга, де проходили вибори президента Єврокомісії. Таким чином він проігнорував допит в ДБР, призначений на 17 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ