Today.ua

Стало відомо, як зміняться правила ввезення автомобілів з Європи

Юристи компанії "Дорожній адвокат" повідомили, що водіям автомобілів на європейській реєстрації дали ще три місяці на те, щоб узаконити свої транспортні засоби, але вже без 50-відсоткової знижки. Штрафні санкції до них поки застосовувати не будуть. Але з 22 серпня 2019 року всі ввезені автомобілі на територію України будуть підкорятися новим правилам ввезення. Про це повідомляє Autonews.ua.

«Власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час на митне оформлення своїх автомобілів без посилених штрафних санкцій. З 22 серпня вступають в дію нові санкції», – повідомили у ДФС.

Закон забороняє українським громадянам експлуатацію автомобілів іноземної реєстрації. За це водіям загрожує штраф на суму 8 тисяч 500 гривень, а при повторному такому порушенні протягом одного року — 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування на рік і з оплатним вилученням транспорту (або без такого). За передачу нерозмитненого автомобіля у володіння, користування або розпорядження іншим особам і використання його у підприємницькій діяльності їм загрожують штрафи у розмірі 34 тисяч гривень.

Юристи нагадали, що з 25 листопада 2018 року Митним кодексом передбачені нові правила тимчасового ввезення на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією для особистого користування:

Таким чином, на сьогоднішній день без сплати грошової застави та митних платежів автомобіль з іноземною реєстрацією може бути ввезений:

Юристи попередили, що всі інші способи ввезення для резидентів «платні».

Нагадаємо, в Україні служби таксі Uber і Bolt повідомили водіям, що зареєстровані в системах виклику таксі, що відмовляються співпрацювати з водіями на автомобілях з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ