Today.ua

Стало відомо, як Путін зібрався “захищати права віруючих“ в Україні

У Кремлі пояснили, як саме президент РФ Володимир Путін збирається "захищати права віруючих" на території України. Слова російського президента прокоментував його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Зокрема він наголосив, що те, як Росія "захищатиме" права віруючих на чужій території, залежить насамперед від України.

Пєсков пояснив, що Путін говорив про захист прав віруючих не лише в Україні, "а будь-де, оскільки свобода на віросповідання є частиною прав".

На уточнююче запитання українських журналістів, чи це здійснюватиметься так само, як "захист російськомовних у Криму і на Донбасі", Пєсков відповів, що ні.

"Власне, це залежить від України, як і де здійснюватиметься (захист віруючих - ред.)", - додав він.

Також Пєсков вкотре заявив про те, що на Донбасі відбувається нібито громадянська війна.

"На Донбасі, я вам не раз вже говорив, йдеться про громадянську війну, а в Криму все нормально з віросповіданням, як, власне, у всій Росії, а Росія - це багатонаціональна і багатофункціональне держава", - наголосив він.

Нагадаємо, у зв'язку з офіційною реєстрацією Київської митрополії Української православної церкви, що відбулась 30 січня, президент Росії Володимир Путін гнівно заявив, що в Україні "відбувається грубе втручання у церковне життя", та додав, що залишає за Кремлем право "реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і на свободу віросповідання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ